Omgeving Panningen

In Limburg in de omgeving van Panningen zijn veel verschillende groepsactiviteiten te vinden voor een gezellig dagje uit. Hiervan hebben wij alvast een selectie gemaakt.

 

ACTIVITEITEN (GROEPS):

LIMBURGS UITJE (vanaf 1 km)
Limburgs Uitje biedt u de leukste groepsactiviteiten aan in Noord-Limburg. Kies voor één van onze bijzondere uitjes of geniet van een compleet verzorgde dag samen met vrienden, familie of collega’s. Deze dag afsluiten met een heerlijke barbecue of een gezellige feestavond? Limburgs Uitje regelt het allemaal!

 

HOEVE DE MIDDELT (ca. 14 km)
Activiteitenboerderij voor jong en oud, met een prachtige ligging langs de Maas. Gezellige uitjes met Boerengolf, tandem- en solextochten, boerenspellen, GPS-tochten en de nieuwste activiteit Bubblevoetbal. Op het  boerderijterras serveert de boerin overheerlijke ijscoupes van boerenijs en Limburgse vlaai.

Overige activiteiten

www.venlo.funforest.nl  (klimmen) venlo

https://klimkong.nl  (klimmen) Sevenum

www.liefdevoorlimburg.nl (o.a. evenementen, fiets en wandelroutes, eten)

http://www.buggy-fun.nl (o.a. 4×4 off road) en https://eventsbakery.nl

www.feelgoodclubsporthelden.nl

(o.a. Bootcamp)

www.schatberg.nl (o.a. bowlen)De Schatberg (ca.7km) Midden Peelweg 5, 5975 MZ Sevenum 077 467 7777

BIOSCOOP:

DOK CINEMA servicebioscoop – Raadhuisplein 6, 5981 AT Panningen (met eetgelegenheid en cafe)

DIERENTUIN:

 • GaiaZOO (ca.84 km)
  Dentgenbachweg 105
  6468 PG Kerkrade
 • Dierenrijk Europa (ca.45)
  Heideschoor 24
  5731 RG Mierlo

 

ETEN:

 • DOK6 – Raadhuisplein 6, 5981 AT Panningen
 • Da Kepello – Markt 49, 5981 AP Panningen
 • Mr. & Mrs. – Markt 46, 5981 AP Panningen en ijs
 • www.turfhoeve.nl Sevenum (c.a. 7km)

IJSSALON LO SOLÉ (ca. 6 km)
Het adres voor ambachtelijk bereid ijs, een kopje koffie met iets lekkers of een gevarieerde lunch of maaltijd. Lo Solé gebruikt de beste ingrediënten en veel producten uit de streek. Wekelijks komen ze bij verschillende lokale tuinders en telers voor de inkoop. Het meeste vruchtenijs bevat dan ook tenminste 30% vers fruit en dit proef je terug!

FIETSVERHUUR:

SCHATBERG (ca.7 km) https://www.schatberg.nl/wat-is-er-te-doen/fietsverhuur

 

Geweun Sjoen Dörpkes (mooie dorpjes)

Kessel (ca. 9km)

Wessem (ca. 27km)

Grashoek (ca. 4km)

Griendsveen (ca. 17km)

Meerssen (ca. 70km)

Elsloo (ca. 63km)

Born (ca. 53km)

Thorn (ca. 28km)

 

https://www.zoover.nl/nederland/limburg

 

MUSEA:

LIMBURGS MUSEUM VENLO (ca. 16 km)
Breng een bezoekje aan het Limburgs Museum te Venlo en treed in een tijdscapsule die u terugvoert naar bijvoorbeeld een prehistorische vuursteenmijn, een kelder van een middeleeuws huis of een Romeins dorpsplein. Met de ensceneringen, bedrieglijk echte poppen, licht- en geluidseffecten, reconstructies en natuurlijk de originele museum voorwerpen waant u zich voor een moment terug in de
tijd. Kortom, een dagje vol educatie en amusement

KANTFABRIEK HORST (ca. 13 km)
Als u binnenkomt in het museum, wandelt u letterlijk de geschiedenis in. U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw. Ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt. Tegelijkertijd is daar de verrassend moderne museumpresentatie over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving. Alle ruimte is er ook voor prikkelende tentoonstellingen en inspirerende activiteiten voor jong en oud zoals workshops, cursussen en lezingen.

PEELMUSEUM AMERICA (ca. 7 km)
In dit museum vind u veel informatie over de Peel, turfwinning en de ontginningen.
Het hoofdgebouw “de Kamphut” is een monument op zich.
Hier is behalve de ontvangst en de catering, ook een deel van de expositie ingericht. In het documentatiecentrum treft u maquettes, historische foto’s en kaarten.  Ook is er een filmhoek ingericht waarin u meegenomen wordt naar het peelleven van destijds.

AARDBEIENLAND (ca. 15 km)
Aardbeienland is een knus park helemaal in het thema aardbeien. Je kunt hier zelf aardbeien plukken op het plukveld en een bezoekje brengen aan het aardbeienkabouterbos. Natuurlijk hebben ze ook een echt aardbeienmuseum. In dit kleine, knusse en kleurrijke museum wordt de rijke historie van de populaire aardbei in beeld gebracht. Ook wordt er aandacht besteed aan allerlei wetenswaardigheden over de aardbei en krijgt u verrassende culinaire tips. Er valt veel te beleven, te genieten en te leren bij Het Aardbeienland.

 

http://www.zoover.nl/nederland/limburg/panningen/bezienswaardigheden

 

PRETPARKEN:

 • TOVERLAND (ca. 3 km)

Attractiepark Toverland is gelegen op nog geen 5 minuten van De Schatberg en kent meer dan 30 binnen- en buitenattracties.Ga samen op een spetterend avontuur in de wildwaterbaan Djengu River of stap in de verdraaid magische achtbaan Dwervelwind.Klauter door de metershoge touwbruggen of ontdek je eigen magische krachten in het Toverhuis.Het hoogtepunt van een dagje Toverland is natuurlijk Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux.
Toegangskaarten zijn met korting te koop bij de receptie.
Attractiepark Toverland is gelegen op nog geen 5 minuten van De Schatberg en kent meer dan 30 binnen- en buitenattracties. Ga samen op een spetterend avontuur in de wildwaterbaan Djengu River of stap in de verdraaid magische achtbaan Dwervelwind.Klauter door de metershoge touwbruggen of ontdek je eigen magische krachten in het Toverhuis. Het hoogtepunt van een dagje Toverland is natuurlijk Troy, de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux.
Toegangskaarten zijn met korting te koop bij de receptie.

 • KLEIN ZWITSERLAND (ca. 20 km)

Klein Zwitserland is een uitgestrekt Avonturenpark met ontdekkingsbos voor heel veel zorgeloos speelplezier. Een grote speeltuin en tal van extra’s, zoals een waterspeelplaats, zintuigenpad en een golfbaan maken van Klein Zwitserland een gezellig dagje uit. Het kan niet missen: in Klein Zwitserland beleven kinderen en ouders een actieve, speelse en avontuurlijke dag, midden in het groen!!
Toegangskaarten met gereduceerd tarief zijn te koop bij de receptie.

ZWEMMEN

 • THERMAALBAD ARCEN (ca. 25 km)
  Voor een heerlijk dagje vol ontspanning bent u bij Thermaalbad Arcen aan het goede adres. Kom tot rust in een grote variatie van thermaalbaden, kneippbaden en sauna’s. Wanneer u op zoek bent naar nog meer comfort, bied Thermaalbad Arcen ook nog een grote variatie aan behandelingen zoals massages, lichaams- en gezichtsverzorging. Wilt u graag een mooi gebruind tintje op uw huid, dan kunt u gebruik maken van een van de zonnestudio’s. Tussendoor bent u natuurlijk ook altijd van harte uitgenodigd om een hapje en drankje te doen in de brasserie.
 • Klein Vink 11, 5944 EX Arcen, 077 473 2424
 • Subtropisch zwembad De Heldense Bossen (ca. 7km)
 • De Heldense Bossen 6, 5988 NH, 077 3072219
 • Indoor Speel- en Zwemparadijs KinjerKriebel (ca.3km)
 • Beringerzand, Heide 5, 5981 NX Panningen 077 307 2095

 

PROEVERIJ:

WIJNHUIS PANNINGEN
Raadhuisstraat 118
5981 BJ Panningen

 

HERTOG JAN (ca. 25 km)
Bezoek de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Hier heeft u mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding die u kennis laat maken met de manier waarop bier gebrouwen wordt. Tevens krijgt u de kans om de hop de ruiken, de mout en natuurlijk het bier te proeven. Na de rondleiding is het natuurlijk tijd om ook echt een paar biertjes te nuttigen. In het café en op het terras kunt u gezellig met z’n allen zitten en genieten van de Hertog Jan speciaal biertjes.

INKOPEN DORP:

SLAGER:

Slagerij John Philipsen, Raadhuisstraat 17, 5981 BA Panningen (ca. 2 km)

SUPERMARKT:

Jumbo Harald & Ilse van Beek, Kerkstraat 43, Panningen (ca. 2km)

AH Raadhuisplein 16, 5981 AT, Panningen (ca. 2km)

BAKKER: (ca. 0,5km)

Steenstraat 75, 5981 AC Panningen

VVV PANINGEN:

Raadhuisplein 4, 5981 AT Panningen (ca.2km) www.hartvanlimburg.nl/nl/locatie/vvv-panningen

 

WINKELEN

 • VENLO (ca. 40 km) Winkels, uitgaan
 • ROERMOND (ca. 21km) Designer Outlet en of Centrum Roermond, o.a. winkelen, restaurants, cafe’s, uitgaan

 

Share This